جشنواره آش ایرانی

1401/02/16

باز هم میزبان جشنواره ملی آش ایرانی 98 شد. افتتاحیه این جشنواره، که چهاردهمین دوره‌ آن را پیش رو داریم، امسال همزمان با عید سعید قربان آغاز می‌شود و این رخداد فرهنگی به مدت پنج روز در این شهر برگزار خواهد شد. جشنواره آش ایرانی به همراه بازارچه صنایع دستی با 140 غرفه، میزبان علاقه‌مندان و گردشگرانی است که برای آشنایی بیشتر با این غذای سنتی ایرانی و سایر صنایع دستی از همه اقوام ایرانی، از 21 تا 25 مردادماه امسال، راهی زنجان می‌شوند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان زنجان، جناب آقای رحمتی، برنامه‌های متنوع جشنواره آش زنجان را شامل اجرای رقص محلی استان ها، اجرای موسیقی محلی و نواحی، اختصاص شب فرهنگی استان های همجوار، اجای مسابقات هیجان انگیز و سرگرمی‌های متنوع مانند مسابقه ضرب المثل و ... دانست.

وی همچنین در رابطه با ترویج فرهنگ عشایر در این جشنواره به حضور عشایر زنجان در همه برنامه‌های جشنواره ملی آش ایرانی اشاره کرد و از رکورد جمعیت 120 هزار نفری گردشگرانی گفت که ممکن است، امسال هم مانند سال‌های گذشته زده شود و این تعداد جمعیت، برای بهره‌مندی از برنامه‌ها و محصولات و آشنایی با فرهنگ اقوام ایرانی و موسیقی نواحی، به محل برگزاری نمایشگاه و جشنواره ملی آش ایرانی بروند.
محل برگزاری جشنواره آش ایرانی، مجموعه تفریحی ائل داغی شهر زنجان است. این جاذبه گردشگری زنجان  را با نام مجموعه تفریحی گاوازنگ نیز می‌شناسند. در بخش شمالی شهر و بر دامنه‌های کوه گاوازنگ قرار دارد. ائل داغی، امکانات تفریحی و گردشگری مناسبی از جمله آلاچیق، رستوران و آبشار مصنوعی دارد و همه ساله میزبان گردشگران زیادی است که به زنجان سفر می‌کنند.
جشنواره ملی آش ایرانی قدیمی‌ترین فستیوال غذا در ایران محسوب می‌شود که بین اردیبهشت تا مهرماه هر سال، در شهر زیبای زنجان برگزار می‌شود. در این جشنواره ملی، اقوام مختلف ایرانی به دعوت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان، به این شهر می‌روند و با برپایی دیگ‌های بزرگ آش به روش و سبک و سیاق سنتی در محل برگزاری جشنواره، اقدام به پختن آش و نمایش آداب و رسوم و سنت‌های خود می‌کنند.
گفتنی است، آش یکی از قدیمی‌ترین و اصیل‌ترین خوراک‌های سفره‌ ایرانی محسوب می‌شود، تا جایی که به طبخ کننده‌ی غذا آشپز گفته‌ می‌شود. از سوی دیگر، آش‌ها بخش جدانشدنی از آیین‌ها و رسومات سنتی ایرانی هم هستند. برای مثال، ایرانی‌ها آش را در مراسم سوگواری یا برای بیشتر شدن خیر و برکت مزرعه می‌پزند و یا آن را به شکرانه محصول خوب و سلامت دوستان و اعضای خانواده به طبخ می‌رسانند.

این خوراک مهم و اصیل تقریبا در تمام نواحی و نقاط ایران و به دست اقوام گوناگون، از دیرباز تا کنون پخته می‌شود. گفتنی است، در حدود 400 نوع آش ایرانی وجود دارد که از این میان، فقط 10 تای آن‌ها با گوشت تهیه می‌شوند و بقیه به تمامی با مواد اولیه گیاهی طبخ می‌گردند.
آش رشته، آش ماست، آش دوغ و آش بی‌بی‌ سه‌شنبه از جمله آش‌های معروفی هستند که در سفره ایرانی‌ها از جایگاه ویژه‌ای برخودار هستند. بوغدا آشی نوع دیگری از این خوراک سنتی ایرانی است که خاصه در زنجان طبخ می‌شود و با نزدیک شدن به زمستان بیشتر آن را درست می‌کنند و یک آش زمستانی محسوب می‌شود. حتما شنیده‌اید که آش دوغ اردبیل هم بسیار معروف است، مطلبی مفصل درباره آش دوغ اردبیل برای آنها که به شکم گردی علاقه دارند نوشته‌ایم.

اگر قصد سفر به شهر زنجان را دارید، پیشنها ما به شما سفر با تور زنجان علاءالدین تراول است. همچنین برای رزرو هتل در زنجان می‌توانید به صفحه رزرو هتل‌های ایران در وب‌سایت ما مراجعه کرده و یا برای اطلاعات بیشتر با شماره 02174495 تماس بگیرید.